لیزر موهای زائد یکی از پرتقاضاترین خدمات در بخش زیبایی است. هم زنان و هم مردان به طور فزایندهای به این روش برای از بین بردن موهای زائد خود روی آوردهاند، که منجر به پیدایش مراکز و کلینیکهای متعددی شده است که منحصراً برای رفع موهای زائد تاسیس شدهاند.
روشهای مختلفی برای لیزر و حذف موهای زائد وجود دارد، بنابراین برای کاربران و متخصصان زیبایی انتخاب بهترین روش برای انجام این کار امری بسیار مهم است.
حال شاید برای شما این سوال پیش بیاید که فرق لیزر الکساندرایت و دایود چیست؟ ما در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه کارکرد دستگاه های لیزر زیبایی، انواع طول موج های مورد استفاده در این دستگاه ها و تفاوت های بین دو طول موج اصلی این دستگاهها یعنی الکساندرایت و دایود آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد یکی از پرتقاضاترین خدمات در بخش زیبایی است. هم زنان و هم مردان به طور فزایندهای به این روش برای از بین بردن موهای زائد خود روی آوردهاند، که منجر به پیدایش مراکز و کلینیکهای متعددی شده است که منحصراً برای رفع موهای زائد تاسیس شدهاند.
روشهای مختلفی برای لیزر و حذف موهای زائد وجود دارد، بنابراین برای کاربران و متخصصان زیبایی انتخاب بهترین روش برای انجام این کار امری بسیار مهم است.
در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه کارکرد دستگاه های لیزر زیبایی، انواع طول موج های مورد استفاده در این دستگاه ها و تفاوت های بین دو طول موج اصلی این دستگاهها یعنی الکساندرایت و دایود آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
دستگاه لیزر موهای زائد چگونه کار می کند؟
لیزر، پرتوی نوری است که با تقویت پرتوهای نور دیگر در یک فرکانس مشخص، ایجاد میشود.
دستگاههای لیزر زیبایی و حذف موهای زائد، با تاباندن این پرتو به قسمتهای مختلف بدن که در بازههای زمانی منظم و بسیار کوتاه به شکل پالس انجام میشود، باعث سوختن و از بین رفتن موهای زائد در آن قسمتها میگردند.
اشعه لیزر بدلیل جذب شدن به مواد تیره، قسمت تیرهی فولیکول مو (ملانین) را از بین میبرد.
چرخه رشد مو از سه مرحله تشکیل شده است:
- فاز آناژن: این مرحله بین 2 تا 6 سال طول میکشد. رشد مو در این مرحله انجام میگیرد.
- مرحله کاتاژن: بین 2 تا 3 هفته طول میکشد. در این مرحله، رشد موی شما به طور فعال متوقف شده و فولیکول مو، که قبلا مواد مغذی مو را تامین میکرد، کمی کوچک میشود.
- فاز تلوژن: در طی 3 تا 4 ماه مو از پوست آزاد شده و میریزد.
به طور معمول، موهای بدن معمولا در فاز آناژن هستند. چندین جلسه لیزر موهای زائد با فواصل زمانی نیاز است تا در آن، پرتو نور تا حد امکان بر روی موهای زائد تابیده شود.
باید در نظر داشت که رشد مو در بدن انسان هماهنگ نیست، بلکه هر ناحیه ریتم رشد خاص خود را دارد.
طول موج دستگاه های لیزر
پرتو نور ساطع شده توسط لیزر به سمت کروموفورها (اتم های جاذب گرما) هدایت میشود که این اتمها فقط میتوانند در طول موجهای خاصی عمل جذب را انجام دهند، به همین دلیل است که در سیستم لیزر موهای زائد از محدودهای بین 550 تا 1200 نانومتر استفاده میشود.
هر چه طول موج بیشتر باشد، لیزر به عمق بیشتری میرسد. این نکته مهمی است؛ زیرا برای از بین بردن مو باید به پایه فولیکول مو رسید.
بر این اساس، دستگاههای لیرز در 3 طول موج مختلف به بازار عرضه می شوند:
الکساندرایت(755 نانومتر)، دایود(810 نانومتر) و اندییاگ(1064 نانومتر).
طول موج الکساندرایت چیست؟
طول موج الکساندرایت کوتاهترین طول موج بین انواع مختلف پرتو است (755 نانومتر). این موضوع بدین معنی است که این طول موج، بیشترین میزان جذب کروموفور ملانین را دارد.
استفاده از این طول موج، بهترین راه حل برای طیف وسیعی از انواع مو، به ویژه موهای نازک و روشن است.
لیزر موهای زائد الکساندرایت از کریستال الکساندرایت به عنوان منبع لیزر استفاده میکند، سپس به گرما تبدیل می شود و به تخریب فولیکولهای مو کمک میکند. لیزر با طول موج الکساندرایت بسیار دقیق است و به بافت اطراف ناحیه تحت درمان، آسیب نمیزند.
این لیزر می تواند منطقه بسیار بزرگتری را پوشش دهد و سرعت تکرار بالاتری هم دارد. بنابراین میتوان گفت که لیزر با استفاده از طول موج الکساندرایت، یک گزینه کارآمد برای از بین بردن موهای زائد است.
یکی از معروفترین دستگاههای لیزر که این طول موج را پشتیبانی میکند دستگاه لیزر کندلا است.
نکات مثبت الکساندرایت
- دارای نرخ نفوذ عالی که باعث کاهش تعداد جلسات درمانی میشود.
- امکان افزایش نرخ تکرار پالس برای درمان سریعتر
- قدرت قابل توجه در از بین بردن موهای نازک
معایب الکساندرایت
- درمان به دلیل نرخ نفوذ بالا میتواند تا حدودی دردناک باشد.
- برای بیمارانی که پوست برنزه یا گندمگون دارند مناسب نیست، زیرا لیزر ممکن است به ملانین آسیب برساند و باعث ایجاد تاول شود.
طول موج دایود چیست؟
طول موج دایود (810 نانومتر) روی پوستهای گندمگون بسیار موثر است اما روی موهای روشن و ظریف تاثیر کمتری دارد.
لیزر موهای زائد دایود میزان ریزش ملانین بسیار بالاتری دارد. این نوع لیزر به تازگی به بازار معرفی شده و به استاندارد دستگاههای لیزر زیبایی در کشورمان تبدیل شده است. یکی از علتهای اصلی این موضوع، جوابدهی بالای طول موج دایود بر روی پوست اکثر ایرانیان است. یکی دیگر از علل مهم جوابدهی لیزر دایود، بهرهگیری از سیستمهای پیشرفته خلاء برای انجام راحتتر پروسه درمان است.
معروفترین دستگاه لیزر موجود در بازار که طول موج دایود را پشتیبانی میکند دستگاه لیزر کندلا دایود ادیشن است که انحصارا توسط شرکت داتیس لیزر عرضه میشود.
مزایای دایود
- طول موج دایود به پزشکان اجازه میدهد از فرکانس بسیار بالاتری استفاده کنند.
- این طول موج، گزینه بسیار ایمنتری برای انواع پوست است.
- لیزرهای دایود در اندازههای مختلف در دسترس هستند، بنابراین درمانها را میتوان در نواحی حساستر بدن نیز انجام داد.
- به علت نفوذ پرتو لیزر با طول موج دایود به عمق بیشتری از پوست، این پرتو روی پوستهای گندمگون و موهای زبر تاثیر بیشتری دارد.
معایب دایود
- روی موهای روشن یا نازک چندان موثر نیست.
- امکان بروز هیپوپیگمنتیشن و اسکار (زخم) در هنگام درمان وجود دارد.
- احتمال احساس درد به علت نفوذ عمیق پرتو با طول موج دایود.
طول موج اندییاگ چیست؟
لیزر اندییاگ، یک لیزر حالت جامد است که کاربردهای بسیار متفاوتی در زمینه پزشکی برای فرآیندهایی مانند حذف موهای زائد، عمل لیزیک چشم، پاکسازی تتو و غیره دارد. این لیزرها در دو حالت پالسی و پیوسته کار میکنند.
طول موج پرتو لیزر تولید شده توسط دستگاه لیزر اندییاگ، در ناحیه مادون قرمز و تقریبا 1064 نانومتر است؛ به همین دلیل، عمق نفوذ آن در پوست بالاتر از دیگر انواع پرتوهای لیزر است و میتواند پوستهای تیرهتر یا پوست افرادی که دارای موهای زبر هستند را به راحتی تحت درمان قرار دهد.
تفاوت بین الکساندرایت و دایود
طول موجهای الکساندرایت و دایود، جزو پراستفادهترین انواع طول موجهای لیزر برای انجام کارهای زیبایی در کلینیکها هستند. در جدول زیر، برخی اعداد و ارقام مرتبط با این دو پرتو لیزر را بررسی کردهایم:
طول موج پرتو لیزر | الکساندرایت | دایود |
طول موج | 755 نانومتر | 808 نانومتر |
عمق نفوذ | 2.5 تا 3 میلی متر | 4 تا 5 میلی متر |
رنگ پوست | روشن | برنزه و گندمگون |
تعداد جلسات درمانی | 3 تا 5 جلسه | 3 تا 5 جلسه |
عوارض جانبی | فولیکولیت، تیرگی، درد | احتمال درد |
طول موجهای الکساندرایت و دایود، با وجود شباهتهای زیاد، در یک زمینه با یکدیگر تفاوت اساسی دارند: دستگاه لیزری که از طول موج الکساندرایت استفاده میکند، برای پوستهایی با طیف رنگی روشن مناسب است و دستگاهی که طول موج دایود را به کار میبرد، جوابدهی بالاتری بر روی طیف پوستی برنزه شده و گندمگون دارد.
هیچ یک از این دستگاهها را نباید برای رنگ پوست دیگری استفاده کرد، چون امکان وارد آمدن خسارات جبرانناپذیری به پوست وجود دارد.
دستگاههای لیزر زیبایی و حذف موهای زائد که از طول موج دایود بهره میگیرند، به علت نفوذ بالاتر این پرتو در پوست نسبت به طول موج الکساندرایت، میتوانند با تخریب بیشتر فولیکول مو، میزان بیشتری از موهای زائد را از بین ببرند.
همچنین این دستگاهها، طیف رنگ پوست متوسط و گندمگون را پوشش میدهند که برای ایرانیان بسیار مناسب است. علاوه بر این، عوارض جانبی استفاده از پرتو لیزر با طول موج دایود نسبت به الکساندرایت کمتر است.
به همین دلایل، دستگاههای دارای این طول موج از محبوبیت بالاتری بین کلینیکداران و صاحبان مراکز زیبایی در کشورمان برخوردار هستند.
نتیجه گیری
دستگاههای لیزر زیبایی و حذف موهای زائد، با طول موجهای مختلفی کار میکنند که الکساندرایت و دایود، مشهورترین آنها هستند. این طول موجها شباهتها و تفاوتهایی با یکدیگر دارند که مهمترین آنها، تفاوت میزان نفوذ و طیف رنگ پوست تحت پوشش این دستگاههاست.
دستگاه لیزر دارای طول موج دایود، با قابلیت نفوذ بیشتر در پوست، توانایی بیشتری در حذف موهای زائد دارد و همچنین با توجه به جوابدهی بالای دایود بر روی پوستهای دارای طیف رنگی متوسط و گندمگون، برای کاربران ایرانی بسیار مناسب است.
یکی از مشهورترین دستگاههای لیزر زیبایی که با طول موج دایود کار میکند، دستگاه کندلا دایود ادیشن است که شرکت داتیس لیزر، نمایندگی انحصاری واردات آن را از شرکت آلپاین تک انگلستان به عهده دارد.
برای خرید این دستگاه میتوانید با مشاوران و کارشناسان فروش شرکت ما در تماس باشید تا شما را به بهترین نحو ممکن راهنمایی کنند.
بدون دیدگاه